21 Temmuz 2015 Salı

2.MYSQL bazı kavramlar ve fonksiyonlar

MYSQL bazı kavramlar ve fonksiyonlar;

      MySQL güçlü ve çok hızlı bir veritabanı sunucusudur. Birçok programlama dilini destekler ve birden fazla kullanıcı ile birlikte kullanılabilir.Kısaca mantığını anlatacak olursak PHP’de veya diğer programlama dillerinde işlenen veriyi saklamak için kullanılır.

Örneğin bir web tabanlı takip ve otomasyon sistemi için gerekli olan kayıt tutma işlemi mysql ile çok hızlı ve kolay bir şekilde yapılır.Ayrıca masaüstü programlarınızın verilerinin kaydını tutmak; bu muhasabe programı veya bir kayıt defteri vb. gibi bilgi saklanabilen programlar içinde olabilir.
MySQL ile birlikte adını sıkça duyduğunuz phpMyadmin ise MySQL’ı kolayca yönetebilmek ve veritabanı işlemlerini hızlıca yapabilmek için gerekli olan bir programdır. PhpMyadmin ile birçok kaydı veritabanınıza işleyebilirsiniz.MySQL ve phpMyadmin değişmez bi ikili gibidir.




*echo:yazdırma komutu olarak eco kullanılır.

*mysql_connect( ):PHP ile MySQL veritabanı sunucusuna bağlanmak için mysql_connect fonksiyonu kullanılır.

*mysqual_error():Veritabanından kullanıcı isimlerini almak istiyoruz ama diyelim ki isim hanesini yanlış girdik. sütun adı  isim olması gerekirken; imsi diye girmişiz. bu durumda veritabanı hiçbir işlem yapmayacaktır. php ise hata vermeyecektir. ama sonuç boş görünecektir.


*mysql_query( ) :  Veritbanındaki bilgilerii alıp okuma işlemi yapıyor.

*mysqual_affeced_rows():Bağlantı belirteci ile ilişkili son INSERT, UPDATE, REPLACE veya DELETE sorgusundan etkilenen satır sayısını döndürür
*mysqual_fetch_object(): Nesne formunda bir sonuç satırı getirir.

*mysql_fetch_array( ) : Veritabanından SEÇİLEN (SELECT ile) verlerin, PHP de rahatça kullanılabilecek hale getirilmesini sağlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder