MYSQL Sunucusu İle Bağlantı Sağlamak

    MySQL Sunucu kurulumunu gerçekleştirdikten sonra, artık bilgisayarımız her açıldığında MySQL Sunucu olarak bilinen mysqld (mysqld.exe) programını normal veya bir hizmet program şeklinde otomatik olarak çalıştırır. Böylece, bilgisayarımızda bir MySQL Server kurulmuş olur.
MySQL Sunucuya bağlanarak veritabanı işlemleri yapacak olan programların çalışabilmesi için mysqld programının çalışması gerekir. Çünkü, bu program tüm veritabanı girişlerinin kontrol ve yönetimini gerçekleştirir.
MySQL Sunucu çalıştığında, client programlardan gelecek veritabanı bağlantılarını yönetmek ve işlem yapmak üzere, ağ üzerinden gelecek bağlantıları beklemeye başlar.
Çalışmakta olan bir MySQL Sunucu'ya erişmek ve veritabanı ile ilgili işlemler yapabilmek için aşağıdaki şekilde siyah kutucuklar içinde gösterilen ve MySQL Community Server kurulum paketi ile yapılan kurma işleminden sonra bin dizini altında yer alan .exe uzantılı dosyaları veya farklı programlama dilleri ile yazılan programların MySQL Sunucu işlemlerini gerçekleştirebilmesi için oluşturulmuş ve mavi kutucuklar içinde gösterilen MySQL Connector'ları kullanabilirsiniz.



Burada, MySQL Sunucu'ya erişmek ve veritabanı ile ilgili işlemler yapabilmek için MySQL Community Server kurulum paketi ile birlikte gelen dosyaları kullanmaya çalışacağız. Connector yoluyla bağlantı konusu için C ve MySQL bölümüne bakabilirsiniz