21 Temmuz 2015 Salı

4.Phpmyadmin kullanımı,veritabanı, tablo oluşturma ve kayıt girme işlemleri


Phpmyadmin kullanımı,veritabanı, tablo oluşturma ve kayıt girme işlemleri


MySQL, altı milyondan fazla sistemde yüklü bulunan çoklu iş parçacıklı (multi-threaded), çok kullanıcılı (multi-user), hızlı ve sağlam (robust) bir veritabanı yönetim sistemidir.Ayrıca bundan sonraki dökümanlarımızda PhpMyadmin kullanacağız.

Phpadmin,Php dilinde yazılmış Mysql veritabanında ki işlemlerimizi görsel olarak yapmamızı sağlayan bir sistemdir.PhpMyadmin ile;
-Veritabanı açılabilir.

-Kullanıcılar tanımlanabilir.

-Tablolar oluşturulabilir.Ve tablolara veri eklenip silinebilir.

  Ve buna benzer birçok işlem yapılabilir.Artık başlayabiliriz...
Veritabanları işlemlerinde bir sunucuya ihtiyaç duyacağız.Bunu bir hosting yerine bilgisayarımızda(Localhost) yapmamız için gereken wampserver adlı programı aşağıdaki bağlantıdan indirip öncelikle bilgisayarınıza kurunuz.

Kurulum tamamlandıktan sonra programı çalıştırınız.Görev çubugunda bir simge belirecektir.Bu simgeye tıklayınız ve karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.


Ardından karşımıza çıkan sayfada Kırmızı çerçeve içine alınan “Veritabanları” sekmesine tıklıyoruz.



Aşağıda gördüğünüz gibi bir ekran sizi karşılayacak.Yeni veritabanı oluştur yazan bölüme veritabınımızın ismini yazıyoruz.


Oluştur butonuna tıkladığımızda aşağıdaki gibi işlemin doğru gerçekleştiğini bildiren bir uyarı göreceksiniz.
Veritabanımız oluştuktan sonra sol taraftaki menüde gözükecektir.Tablo işlemlerini yapmak için üzerine tıklıyoruz.

Açılan sayfada adı yazan bölüme veritabanında oluşturacağımız tablonun adını ve sütün sayısını giriyoruz.Daha sonraki uygulamalarda bu veritabanını kullanacağımız için resimdeki gibi doldurmanızı tavsiye ederim.Daha sonraki bireysel çalışmalarınızda isteğinize göre düzenleyebilirsiniz.

Son olarak yukarıdaki gibi bir sayfa bizi karşılayacak.Kırmızı çerçeveli alandaki bölümlerin herbiri tablonun sutunlarını ifade etmektedir.Basit olarak veritabanı böyle oluşturuluyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder